phone 09:00 - 17:00 (Openingstijden)
phone
Wie beoordeelt uiteindelijk mijn rijgeschiktheid?
De medisch adviseurs van het CBR oordelen over uw rijgeschiktheid. Dit doen ze aan de hand van de gegevens die zij doorgestuurd krijgen van de keuringsarts en eventuele specialisten.
phone
Waar koop ik een Gezondheidsverklaring?
U kunt een gezondheidsverklaring van het CBR op drie manieren kopen: -Op de website van het CBR. -Bij uw gemeentehuis (bij de meeste gemeentes). Let op: dit zijn enkel de Gezondheidsverklaringen voor 75+. -Via ons, u ontvangt de Gezondheidsverklaring per post. Let op: dit zijn enkel de Gezondheidsverklaringen voor 75+.
phone
Kan ik ook bij jullie terecht als ik een verwijzing naar meerdere artsen heb?
Het kan zijn dat u naast de 75+/Groot Rijbewijs keuring, nog een aanvullende keuring nodig heeft. Alle verwijzingen van het CBR naar een keurend arts die met arts- beginnen (zoals arts-diabetes mellitus, arts-hart en vaatziekten, arts-inwendige ziekten ,etc.) kunnen door onze keuringsarts gedaan worden en hoeven dus niet door een specialist gedaan te worden. Indien u meer dan twee verschillende soorten keuringen voor de keuringsarts heeft, betaalt u ter plekke €20,00 per extra keuring om de kosten van de uitloop van het spreekuur te dekken.
phone
Hoe kan ik betalen?
Nadat u een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een mail met daarin de factuur van de keuring. U kunt deze betalen door middel van internetbankieren (Ideal) of overschrijven.
phone
Kan ik mijn afspraak nog annuleren?
Mocht u onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn op de gemaakte keuringsafspraak, dan kunt u tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren. Dit kunt u doen door te bellen of door een email te sturen naar ons.
phone
Hoe kan ik mij voorbereiden op de rijbewijskeuring?
Om goed voorbereid bij de rijbewijskeuring te komen, leest u de bevestigingsmail van uw afspraak aandachtig door. Hier staat alle benodigde informatie in. Zorg ervoor dat u de meeneeminstructies goed opvolgt, om aanvullende kosten te voorkomen.
phone
Hoe lang van tevoren moet ik starten met de procedure voor de rijbewijsverlenging?
Het is aan te raden om in ieder geval 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten met de procedure. Door de drukte bij het CBR kan het proces namelijk langer duren.
phone
Wat is ZorgDomein?
Zorgdomein is een digitaal platform dat door zorgverleners in het hele land wordt gebruikt. Het zorgt ervoor dat wij uw keuringsverslag snel kunnen opsturen naar het CBR en u ook eerder de beoordeling over uw rijgeschiktheid ontvangt.