Rijbewijskeuring 75+

Als uw rijbewijs verloopt óp of na uw 75ste verjaardag, dan moet u eerst een medische keuring ondergaan voordat u hem kunt verlengen. Scroll naar onder voor meer informatie.

AFSPRAAK MAKEN

Maak uw afspraak online

OF Bel Via:

085 060 2626

Rijbewijskeuring voor Senioren (A/B/BE – Vanaf 75 Jaar)

Als uw rijbewijs verloopt óp of na uw 75ste verjaardag, dan moet u eerst een medische keuring ondergaan, voordat u uw rijbewijs mag verlengen. Deze keuring is vervolgens eens in de 5 jaar verplicht en wordt uitgevoerd door onze bevoegde keuringsartsen. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe een rijbewijskeuring 75+ in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt.

Tarief: €65

Soms heeft u naast de 75+ keuring nog extra keuringen nodig. Hier krijgt u van het CBR dan ook extra formulieren voor. Indien het een formulier betreft voor de keuringsarts, voeren we ook deze extra keuring voor u uit. Dit valt dan allemaal onder het tarief van €65. Pas als u meer dan twee soorten formulieren heeft die ingevuld moeten worden, vragen we een bedrag van €15,00 per extra formulier om de kosten van de uitloop van het spreekuur te dekken. Al onze tarieven en ook de extra toeslagen voldoen aan de eisen van Nederlandse Zorgautoriteiten(NZA).

Stappenplan

Volg de volgende stappen voor een snelle en veilige keuring

Stap 1:
Voor de Afspraak

Wat moet u doen voordat u een afspraak bij ons maakt?

Voordat u gekeurd kunt worden, moet u een Gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Deze kunt u kopen bij het CBR of bij uw gemeentehuis. Nadat u deze heeft ingevuld, ontvangt u binnen 10 dagen van het CBR uw verwijzing en een keuringsverslag. U bent nu klaar om een afspraak te maken. Klik op de groene knop hieronder.

Let op: Komt u er niet uit, bel ons dan gerust.

Group 37829
Group 37548

Stap 2:
Voor de Keuring

Wat neemt u mee naar de rijbewijskeuring?

  • De geprinte keuringsformulieren (het keuringsverslag die u van het CBR heeft gekregen en eventuele hulpformulieren).
  • Een actueel medicatieoverzicht, die u kunt aanvragen bij uw huisarts of apotheek.
  • Uw urine, maximaal 2 uur oud. Urinecontainertjes om de urine in te doen zijn te verkrijgen bij uw apotheek, huisarts of drogist.
  • Uw rijbewijs.
  • Uw bril of lenzen (indien u die draagt) met de bijbehorende sterktes op papier.

Stap 3:
De Keuring

Hoe gaat een rijbewijskeuring in zijn werk?

Tijdens de rijbewijskeuring zal de keuringsarts uw keuringsverslag en eventuele hulpformulieren invullen. Er worden eerst een aantal dingen geïnventariseerd, zoals de medicijnen die u gebruikt en of u in behandeling bent (geweest) bij een medisch specialist. Daarnaast wordt er gekeken naar de geldigheid van uw rijbewijs. Vervolgens zal de arts de volgende handelingen uitvoeren:

  • Meten van de bloeddruk
  • Onderzoek van urine op glucose
  • Bepalen van gezichtsvermogen
  • Observatie van de motoriek
  • Inschatten functie van armen, benen en rug
Group 36688
Copyright © 2021 RijbewijkeuringOfficeel