Home » Medische keuring Touringcarchauffeur
Elke persoon in het bezit van een Groot Rijbewijs die aan personenvervoer doet, moet bij indiensttreding medisch gekeurd worden. Vervolgens wordt deze keuring elke 5 jaar herhaald. Een beroepschauffeur moet op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer bij een controle een geldige Geneeskundige Verklaring kunnen overleggen die niet ouder is dan 5 jaar.
Deze Geneeskundige Verklaring ontvangt u van onze arts aan het eind van uw keuring. Deze Geneeskundige Verklaring werd tot 2015 Medibuspas genoemd en het is een pasje, waarop vermeld staat dat u als chauffeur geen medische afwijkingen heeft welke u belet een bus naar behoren te besturen.
Zodra u weer een nieuwe Geneeskundige Verklaring nodig heeft, kunt u een afspraak bij ons maken voor een medische keuring touringcarchauffeurs.
Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust!
Op het moment dat u de afspraak bij ons gemaakt heeft, ontvangt u van ons een email met informatie over de keuring én een vragenlijst Touringcar. Deze vragenlijst vindt u HIER. U print deze vragenlijst en vult de vragenlijst in voorafgaand aan de keuring.
Vervolgens neemt u het volgende mee naar de keuring:
Tijdens de medische keuring voor de touringcar (Medibuspas) voert een keuringsarts een aantal korte testen en onderzoeken uit. De arts vult aan de hand van de resultaten een keuringsverslag in. Op basis van deze informatie neemt de arts een besluit over uw rijgeschiktheid. De Geneeskundige Verklaring (Medibuspas) wordt aan het eind van de keuring voor u ingevuld en aan u meegegeven.
Let op:
U kunt dus bij ons terecht voor het behalen of verlengen van uw Geneeskundige Verklaring. Dit vereist dus een touringcarchauffeurskeuring. Onze artsen helpen u graag, ook in de weekenden. De keuring duurt ongeveer 15 minuten. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe de medische keuring in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt.
Een medische keuring voor touringcarchauffeurs is verplicht bij indiensttreding en wordt elke 5 jaar herhaald.
Alle beroepsgerelateerde keuringen worden gedaan in samenwerking met een gecertificeerde arbodienst. Hierdoor kunnen we een nog betere kwaliteit van de keuring realiseren. De beoordeling van rijgeschiktheid wordt gemaakt aan de hand van de regeling ‘Regeling Eisen Geschiktheid 2000’.
U bespreekt uw medische voorgeschiedenis met de keuringsarts.
De keuringsarts meet uw bloeddruk en controleert deze op hoge of juist lage waardes.
U ondergaat een visustest waarmee het gezichtsvermogen wordt beoordeeld.
Om te kijken of u suikerziekte heeft onderzoekt de keuringsarts het glucosegehalte in de urine.
De keuringsarts bekijkt in hoeverre uw spieren en gewrichten goed functioneren.