Home » Medische keuring Taxipas
Om werkzaam te mogen zijn als taxichauffeur moet u in het bezit zijn van een chauffeurskaart (voorheen chauffeurspas). Deze chauffeurskaart wordt aangevraagd bij het KIWA Register. Bij deze aanvraag moet u een aantal documenten aanleveren:
-Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
-Pasfoto
-Een originele geneeskundige verklaring van KIWA (geen kopie)
-Geldig rijbewijs
-Een CBR diploma
Het downloaden en invullen van VOG regelt u zelf, evenals het maken van een pasfoto. Daarnaast moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en CBR diploma voor de taxi. Wij helpen u bij het verkrijgen van de vereiste geneeskundige verklaring (GV). Zodra u de aanvraag bij het KIWA ingediend heeft, kunt u een afspraak bij ons maken voor een medische keuring taxipas.
Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust!
Op het moment dat u de afspraak bij ons gemaakt heeft, ontvangt u van ons een email met informatie over de keuring én een vragenlijst Taxipas. Deze vragenlijst vindt u HIER. U print deze vragenlijst uit en vult deze vragenlijst in voorafgaand aan de keuring.
Vervolgens neemt u het volgende mee naar de keuring:
Tijdens de medische keuring voor de taxipas voert een keuringsarts een aantal korte testen en onderzoeken uit. De arts vult aan de hand van de resultaten het keuringsverslag in. Op basis van deze informatie neemt de arts een besluit over uw rijgeschiktheid. De Geneeskundige Verklaring wordt voor u ingevuld en u stuurt dit ingevulde document op naar de KIWA.
Let op:
U kunt dus bij ons terecht voor het behalen of verlengen van uw chauffeurskaart. Dit vereist uiteraard een taxipaskeuring. Onze artsen staan voor u klaar, ook in de weekenden. De keuring duurt ongeveer 15 minuten. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe de medische keuring in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt.
Een medische keuring voor de taxipas is verplicht als u een KIWA chauffeurskaart wilt aanvragen of verlengen.
Alle beroepsgerelateerde keuringen worden gedaan in samenwerking met een gecertificeerde arbodienst. Hierdoor kunnen we een nog betere kwaliteit van de keuring realiseren. De beoordeling van rijgeschiktheid wordt gemaakt aan de hand van de richtlijnen van de ‘Regeling Eisen Geschiktheid 2000’.
U bespreekt uw medische voorgeschiedenis met de keuringsarts.
De keuringsarts meet uw bloeddruk en controleert deze op hoge of juist lage waardes.
U ondergaat een visustest waarmee het gezichtsvermogen wordt beoordeeld.
Om te kijken of u suikerziekte heeft onderzoekt de keuringsarts het glucosegehalte in de urine.
De keuringsarts bekijkt in hoeverre uw spieren en gewrichten goed functioneren.