Rijbewijskeuringen 75+
medisch-keuring-rijbewijs
Medische keuringen
contact
Contact
veelgestelde-vragen
Veelgestelde vragen
phone
Keuringstarief:
€90
phone
phone
Hulp nodig?
We staan voor u klaar.

Zo werkt het

Stap 1
Voor de afspraak

Voor iedereen die in Nederland wilt meedoen aan professionele of amateur auto- of kartsport, is een KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) licentie vereist. Voor de afgifte van deze licentie is een medische keuring noodzakelijk. Zowel rijders als navigators moeten deze keuring vervolgens jaarlijks doorstaan om hun KNAF licentie te behalen of te behouden.

Bij de aanvraag/verlenging van uw licentie, ontvangt u van de KNAF een medisch keuringsformulier, bestaande uit een deel A en een deel B. Deel A vult u zelf in. Deel B vullen wij in.

 

  • Let op: In sommige gevallen wilt de KNAF ook dat u een ECG (hartfilmpje) laat uitvoeren. Bij onze keuringen vindt er geen ECG plaats. Hiervoor verwijzen we u door naar een cardioloog/diagnostisch centrum. De rest van de keuring kunnen we wel voor u verzorgen.
    Wanneer moet ik een ECG ondergaan?
    Bestuurders en navigators die aan internationale wedstrijden willen meedoen, moeten een ECG laten uitvoeren. Per 1 januari 2023 moeten mensen onder de 60 jaar, iedere 3 jaar bij hun medische keuring een ECG laten uitvoeren. Voor mensen in deze leeftijdscategorie mag dit in rusttoestand zijn. Voor mensen boven de 60 jaar moet er elk jaar een ECG in rust uitgevoerd worden. Iedere 2 jaar is het voor deze leeftijdscategorie tevens vereist om een inspannings-ECG te laten uitvoeren.

 

Zodra u in het bezit bent van het medisch keuringsformulier van de KNAF, kunt u een afspraak bij ons maken voor een medische keuring KNAF-licentie.

Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust!

Stap 2
Voor de keuring

Op het moment dat u de afspraak bij ons gemaakt heeft, ontvangt u van ons een email met informatie over de keuring. Voorafgaand aan de keuring vult u deel A van het medisch keuringsformulier volledig in.
Vervolgens neemt u het volgende mee naar de keuring:

  • Deel A en B van het medisch keuringsformulier, waarvan deel A ingevuld is.
  • Een actueel medicatieoverzicht, ook als u geen medicijnen gebruikt. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts of apotheek.
  • Een urinemonster van maximaal 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Urinepotjes zijn verkrijgbaar bij uw apotheek, huisarts of drogist.
  • Een legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart).
  • Als u lenzen draagt: de sterktes hiervan op papier.
Stap 3
Tijdens de keuring

Tijdens de medische keuring voor uw KNAF-licentie voert een keuringsarts een aantal korte testen en onderzoeken uit. De arts vult aan de hand van de resultaten het keuringsformulier in. Het ingevulde formulier wordt aan u meegegeven. U kunt het formulier uploaden in uw digitale KNAF omgeving, zodat de medische commissie van de KNAF een oordeel kan geven over uw geschiktheid.

Extra informatie
Keuring KNAF (autosport)

U kunt dus bij onze keuringsartsen terecht voor het behalen of verlengen van uw KNAF-licentie. Zoals beschreven vereist dit een KNAF keuring. Onze artsen helpen u graag, ook in de weekenden. De keuring duurt ongeveer 15 minuten. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe de medische keuring in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt.

Hoe gaat een medische keuring voor uw KNAF-licentie?

Een medische keuring voor uw KNAF licentie  is verplicht bij aanvraag en wordt elk jaar herhaald.

Door onze nauwe samenwerking met de medische commissie van de KNAF, weet u zeker dat uw keuring voldoet aan de richtlijnen en voorschriften van de KNAF keuring. Hierdoor blijft de kwaliteit van de medische keuring gewaarborgd.

overleg
Voorbespreking

U bespreekt uw medische voorgeschiedenis met de keuringsarts.

bloeddrukcontrole
Bloeddrukmeting

De keuringsarts meet uw bloeddruk en controleert deze op hoge of juist lage waardes.

oogonderzoek
Ogentest

U ondergaat een visustest waarmee het gezichtsvermogen wordt beoordeeld.

urinetest
Urineonderzoek

Om te kijken of u suikerziekte heeft onderzoekt de keuringsarts het glucosegehalte in de urine.

fysiek-onderzoek
Lichamelijk 
Onderzoek

De keuringsarts bekijkt in hoeverre uw spieren en gewrichten goed functioneren.