phone 09:00 - 17:00 (Openingstijden)
phone
Auto

De keuringslocatie in Hengelo is goed te bereiken. Het wijkcentrum ligt op steenworpafstand van de Albert Heijn aan de Uitslagsweg en is goed te bereiken via de Sloetsweg.

phone
Parking

De auto kunt u goed kwijt rondom het wijkcentrum. Er ligt een parkeerplaats direct naast en voor het wijkcentrum. Hier kunt u parkeren. U bent direct bij het wijkcentrum en u hoeft niet ver te lopen.

Rijbewijskeuring in Hengelo

Het gebouw waar de rijbewijskeuringen in Hengelo worden uitgevoerd is wijkcentrum De Hengelose Es. Wijkcentrum De Hengelose Es is een multifunctionele wijkwelzijnsvoorziening in de wijk Hengelose Es en Weidedorp – Woolderes. De keuringsarts zit hier om de week, zodat u snel aan de beurt bent.

Een afspraak maken

Een rijbewijs keuring of medische keuring rijbewijs aanvragen in Hengelo doet u via deze website of telefonisch (085 060 2626). Op de website worden de beschikbare dagen en tijdstippen weergegeven. Indien deze dagen of tijdstippen u niet schikken, dan kunnen wij telefonisch altijd met u kijken of er andere opties zijn.

phone
Wie beoordeelt uiteindelijk mijn rijgeschiktheid?
De medisch adviseurs van het CBR oordelen over uw rijgeschiktheid. Dit doen ze aan de hand van de gegevens die zij doorgestuurd krijgen van de keuringsarts en eventuele specialisten.
phone
Waar koop ik een Gezondheidsverklaring?
U kunt een gezondheidsverklaring van het CBR op 2 manieren kopen: -Op de website van het CBR. -Bij uw gemeentehuis (bij de meeste gemeentes).
phone
Hoe kan ik betalen?
Nadat u een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een mail met daarin de factuur van de keuring. U kunt deze betalen door middel van internetbankieren (Ideal) of overschrijven.
phone
Kan ik mijn afspraak nog annuleren?
Mocht u onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn op de gemaakte keuringsafspraak, dan kunt u tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren. Dit kunt u doen door te bellen of een email te sturen.
phone
Hoe kan ik mij voorbereiden op de rijbewijskeuring?
Om goed voorbereid bij de rijbewijskeuring te komen, leest u de bevestigingsmail van uw afspraak goed door. Hier staat alle benodigde informatie in. Zorg ervoor dat u de meeneeminstructies goed opvolgt, om aanvullende kosten te voorkomen.
phone
Hoe lang van tevoren moet ik starten met de procedure voor de rijbewijsverlenging?
Het is aan te raden om in ieder geval 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten met de procedure. Door de drukte bij het CBR kan het proces namelijk langer duren.
phone
Wat is ZorgDomein?
Zorgdomein is een digitaal platform dat door zorgverleners in het hele land wordt gebruikt. Het zorgt ervoor dat wij uw keuringsverslag snel kunnen opsturen naar het CBR en u ook eerder de beoordeling over uw rijgeschiktheid ontvangt.