phone 09:00 - 17:00 (Openingstijden)
phone
Auto

De keuringslocatie in Alphen aan den Rijn ligt aan de Prinses Marijkestraat. We zitten hier in het gebouw “Centrum van Alphen”. Met de auto is de locatie goed te bereiken. U kunt de Prinses Marijkestraat onder andere bereiken via de Jan Pieterszoon Coenlaan.

phone
Parking

Er is veel parkeergelegenheid rondom het gebouw van “Centrum van Alphen”. De parkeerplekken liggen dicht bij de ingang en er zijn ook gratis parkeerplekken in de omgeving.

Rijbewijskeuring in Alphen aan den Rijn

De keuringsarts in Alphen aan den Rijn bevindt zich in het gebouw van “Centrum van Alphen”. De locatie is voor iedereen uit Alphen aan den Rijn goed te bereiken en ligt in de buurt van Gouda en Leiden. Woon-, werk en winkeldomein De Baronie ligt op een steenworp afstand. Let op: de arts is enkel aanwezig op de spreekuren waarop u een afspraak kan maken via onze website voor een keuring rijbewijs. Buiten deze tijden zijn wij niet gevestigd in het Centrum van Alphen, dus u kunt niet ter plekke een afspraak maken.

Afspraak maken

U kunt via deze website of via de telefoon een afspraak maken voor de keuring of medische keuring rijbewijs. Dit gaat zeer snel en is eenvoudig. Vaak kunt u op vrij korte termijn al terecht. Indien u haast heeft, kunt u ook met ons bellen. We kijken dan voor u naar andere data of opties in de omgeving.

phone
Wie beoordeelt uiteindelijk mijn rijgeschiktheid?
De medisch adviseurs van het CBR oordelen over uw rijgeschiktheid. Dit doen ze aan de hand van de gegevens die zij doorgestuurd krijgen van de keuringsarts en eventuele specialisten.
phone
Waar koop ik een Gezondheidsverklaring?
U kunt een gezondheidsverklaring van het CBR op 2 manieren kopen: -Op de website van het CBR. -Bij uw gemeentehuis (bij de meeste gemeentes).
phone
Hoe kan ik betalen?
Nadat u een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een mail met daarin de factuur van de keuring. U kunt deze betalen door middel van internetbankieren (Ideal) of overschrijven.
phone
Kan ik mijn afspraak nog annuleren?
Mocht u onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn op de gemaakte keuringsafspraak, dan kunt u tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren. Dit kunt u doen door te bellen of een email te sturen.
phone
Hoe kan ik mij voorbereiden op de rijbewijskeuring?
Om goed voorbereid bij de rijbewijskeuring te komen, leest u de bevestigingsmail van uw afspraak goed door. Hier staat alle benodigde informatie in. Zorg ervoor dat u de meeneeminstructies goed opvolgt, om aanvullende kosten te voorkomen.
phone
Hoe lang van tevoren moet ik starten met de procedure voor de rijbewijsverlenging?
Het is aan te raden om in ieder geval 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten met de procedure. Door de drukte bij het CBR kan het proces namelijk langer duren.
phone
Wat is ZorgDomein?
Zorgdomein is een digitaal platform dat door zorgverleners in het hele land wordt gebruikt. Het zorgt ervoor dat wij uw keuringsverslag snel kunnen opsturen naar het CBR en u ook eerder de beoordeling over uw rijgeschiktheid ontvangt.