phone 09:00 - 17:00 (Openingstijden)
Rijbewijskeuring Groot (C/D/E)
Medische keuringen
Contact
Veelgestelde Vragen
phone
Keuringstarief:
€65
phone
phone
Hulp nodig?
We staan voor u klaar.

Zo werkt het

Stap 1
Voor de afspraak

Voordat u gekeurd kunt worden, moet u een Gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Deze kunt u op een aantal manieren invullen. U kunt hem invullen via internet op www.mijncbr.nl door in te loggen met DigiD. Als u het fijner vindt om de Gezondheidsverklaring op papier in te vullen, dan kunt u hem in de meeste gevallen ophalen bij uw gemeentehuis of u kunt hem per post ontvangen via ons. Wilt u hem per post ontvangen? Bel ons dan gerust en dan helpen we u graag verder. Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld en opgestuurd, ontvangt u van het CBR binnen 4 weken een verwijzing naar de keuringsarts met het bijbehorende keuringsverslag. U bent nu klaar om een afspraak te maken.

Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust!

Stap 2
Voor de keuring

U neemt het volgende mee naar de keuring:

  • De geprinte keuringsformulieren en eventuele hulpformulieren.
  • Een actueel medicatieoverzicht, ook als u geen medicatie gebruikt. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts of apotheek.
  • Urinemonster van maximaal 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Urinecontainertjes om de urine in te doen zijn te verkrijgen bij uw apotheek, huisarts of drogist.
  • Een legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart).
  • Indien u lenzen draagt, graag deze meenemen met de bijbehorende sterktes op papier.
Stap 3
Tijdens de keuring

Tijdens de keuring voor het rijbewijs voert een officiële keuringsarts een aantal korte testen en onderzoeken uit. De arts vult aan de hand van deze resultaten het keuringsverslag in. Op basis van die informatie bepaalt het CBR of u uw rijbewijs mag verlengen- of behalen.

Extra informatie
Rijbewijskeuring voor Senioren

Als uw rijbewijs verloopt óp of na uw 75ste verjaardag, dan moet u eerst een medische keuring ondergaan, voordat u uw rijbewijs mag verlengen. Deze keuring is vervolgens (minimaal) eens in de 5 jaar verplicht en wordt uitgevoerd door onze bevoegde keuringsartsen. De keuring neemt gemiddeld vijftien minuten in beslag. In het blok hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe een rijbewijskeuring 75+ in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt.

Soms heeft u naast de 75+ keuring nog extra keuringen nodig. Hier krijgt u van het CBR dan ook extra formulieren voor. Indien het een formulier betreft voor de keuringsarts, voeren we ook deze extra keuring voor u uit. Dit valt dan allemaal onder het tarief van €65. Pas als u meer dan twee soorten formulieren heeft die ingevuld moeten worden, vragen we een bedrag van €15 per extra formulier om de kosten van de uitloop van het spreekuur te dekken. Al onze tarieven en ook de extra toeslagen voldoen aan de eisen van Nederlandse Zorgautoriteiten(NZA).

Hoe ziet de keuring voor het rijbewijs bij 75+ jaar eruit?

Om uw rijbewijs te kunnen verlengen is een keuring voor het rijbewijs bij 75 jaar of ouder verplicht. Vervolgens wordt deze rijbewijskeuring (minstens) elke 5 jaar herhaald.

Na een medische keuring bepaalt het CBR of u rijgeschikt bent en of u uw rijbewijs mag verlengen.

Voorbespreking

U bespreekt uw medische voorgeschiedenis met de keuringsarts.

Bloeddrukmeting

Uw keuringsarts meet uw bloeddruk en controleert deze op hoge of juist lage waardes.

Ogentest

U ondergaat een visustest waarmee het gezichtsvermogen wordt beoordeeld.

Urineonderzoek

Om te kijken of u suikerziekte heeft onderzoekt de keuringsarts het glucosegehalte in de urine.

Lichamelijk
onderzoek

Uw keuringsarts bekijkt in hoeverre uw spieren en gewrichten goed functioneren.