phone 09:00 - 17:00 (Openingstijden)
Rijbewijskeuringen 75+
medisch-keuring-rijbewijs
Medische keuringen
contact
Contact
veelgestelde-vragen
Veelgestelde Vragen
phone
Keuringstarief:
€85
phone
phone
Hulp nodig?
We staan voor u klaar.

Zo werkt het

Stap 1
Voor de afspraak

Voordat u gekeurd kunt worden, moet u een Gezondheidsverklaring van het CBR invullen. U kunt deze invullen via internet op www.mijncbr.nl door in te loggen met uw DigiD. Lukt dit niet? Dan kunt u het CBR bellen (088 2277700) voor hulp. Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld en opgestuurd, ontvangt u van het CBR binnen 4 weken een verwijzing naar de keuringsarts met het bijbehorende keuringsverslag. U bent nu klaar om een afspraak keuring rijbewijs te maken.

Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust!

Stap 2
Voor de keuring

U neemt het volgende mee naar de keuring:

  • De geprinte keuringsformulieren en eventuele hulpformulieren.
  • Een actueel medicatieoverzicht, ook als u geen medicijnen gebruikt. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts of apotheek.
  • Urinemonster van maximaal 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Urinecontainertjes om de urine in te doen zijn te verkrijgen bij uw apotheek, huisarts of drogist.
  • Een legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart).
  • Indien u lenzen draagt, graag deze meenemen met de bijbehorende sterktes op papier.
Stap 3
Tijdens de keuring

Tijdens de medische keuring voor het rijbewijs voert een officiële keuringsarts een aantal korte testen en onderzoeken uit. De arts vult aan de hand van deze resultaten het keuringsverslag in. Op basis van die informatie bepaalt het CBR of u uw rijbewijs mag verlengen- of behalen.

Extra informatie
Rijbewijskeuring voor Groot Rijbewijs

Let op:

-Wanneer u als beroepschauffeur met passagiers rijdt in een bus voor openbaar vervoer of in gesloten vervoer (touringcar), dan heeft u ook een Geneeskundige Verklaring (voorheen medibuspas) nodig. Deze geven wij niet af.

-Om te mogen rijden in een taxi heeft u een taxipas (chauffeurskaart taxi) nodig. De keuringen vanuit de KIWA voor de taxipas verrichten wij niet.

In alle andere gevallen kunt u wel bij ons terecht. Het behalen of verlengen van uw Rijbewijs C, D en E vereist dus een medische keuring rijbewijs. Onze artsen helpen u graag, ook in de weekenden. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe een rijbewijskeuring Groot Rijbewijs in zijn werk gaat en wat er van u verwacht wordt. De keuring neemt gemiddeld vijftien minuten in beslag.

Soms heeft u naast de keuring voor het Grote Rijbewijs nog extra keuringen nodig. Hier krijgt u van het CBR dan ook extra formulieren voor. Indien het een formulier betreft voor de keuringsarts, voeren we ook deze extra keuring voor u uit. Dit valt dan allemaal onder het tarief van €85. Pas als u meer dan twee soorten formulieren heeft die ingevuld moeten worden, vragen we een bedrag van €20 per extra formulier om de kosten van de uitloop van het spreekuur te dekken. Al onze tarieven en ook de extra toeslagen voldoen aan de eisen van Nederlandse Zorgautoriteiten(NZA).

Hoe gaat een keuring voor het Grote Rijbewijs?

Een medische keuring voor het Grote Rijbewijs is verplicht als u rijbewijs C, D of E wilt halen of verlengen. Code 95 kunt u zonder keuring laten bijschrijven.

Alle beroepsgerelateerde keuringen worden onder supervisie van een bedrijfsarts of arbo arts uitgevoerd. Hierdoor kunnen we een nog betere kwaliteit van de keuring realiseren. Is alles in orde? Dan ontvangt u van het CBR een verklaring van rijgeschiktheid.

overleg
Voorbespreking

U bespreekt uw medische voorgeschiedenis met de keuringsarts.

bloeddrukcontrole
Bloeddrukmeting

Uw keuringsarts meet uw bloeddruk en controleert deze op hoge of juist lage waardes.

oogonderzoek
Ogentest

U ondergaat een visustest waarmee het gezichtsvermogen wordt beoordeeld.

urinetest
Urineonderzoek

Om te kijken of u suikerziekte heeft onderzoekt de keuringsarts het glucosegehalte in de urine.

fysiek-onderzoek
Lichamelijk 
Onderzoek

Uw keuringsarts bekijkt in hoeverre uw spieren en gewrichten goed functioneren.